Šta poneti na plažu?

Picture of Zvezdana Ljubenković

Zvezdana Ljubenković

Spec. Nutricionizma-dijetetike/kvantni terapeut

Uveliko se pripremamo za sezonu godišnjih odmora, pored odabira ovogodišnje morske destinacije, prva pomisao nam je more i plaža. Pored kreme za sunčanje, peškira, šešira uvek je dobro da ponesete dovoljno tečnosti i po koju grickalicu za pravo uživanje.

Delim sa vama šta se nalazi u mojoj torbi za plažu:

1.KOKOSOVA VODA – pored toga što nam pruža potpunu hidrataciju, slatkastog je ukusa, niskokalorična i odlična za varenje. Podmladjuje i vraća snagu i energiju koju često možemo da izgubimo dužim boravkom na suncu i u vodi. 

2.ORAŠASTI PLODOVI – umesto nezdravih grickalica, ponesite sa sobom miks orašastih plodova – lešnik, badem, orah, indijski orah, pistać, kikiriki. 

3.VOĆE – frukrozni šećeri su pravi užitak na plaži – odaberite sezonsko voće koje možete kupiti na lokalnoj pijaci i pre odlaska na plažu obavezno ohladiti. Ko može odoleti breskvama, kajsijama, crvenom voću?

4.SLANE GRICKALICE – kao što su slani krekeri sa lanom, semenkama, sušenim voćem – danas u ponudi imamo veliki izbor zdravih grickalica u kombinaciji sa različitim ukusima, odaberite po svojoj meri i uživajte u svakom zalogaju bez griže savesti.

5.ZDRAV ČIPS – ukoliko ipak pripadate kategoriji koja voli čipseve, pokušajte da nezdrave šipseve zamenite sa zdravim – danas u ponudi možete kupiti čips od leblebije, sočiva, pasulja, pirinča ( rice cake sa začinima – paprika, sir, začini )…Ne sudite, prvo probajte! 

6.ŠARAGREPA I KRASTAVAC – sve češće se opredeljujem za snack varijante od povrća – naseckajte svežu šargarepu, krastavac i celer – savršeno se kombinuju sa humusom. 

7.KOKICE – ko još ne voli kokice? Možete ih pripremiti pre odlaska na plažu i spakovat u kesu, u ovoj grickalici uživaju i najmladji. Kokice možete da začinite i sa dodatkom kari začina ili paprike, kikiriki putera ili otopljenom crnom čokoladom. 

O meni

Dobrodošli!

Pripremimo zajedno ukusne i zdrave obroke. Podelite sa nama recepture iz vaše kreativne kuhinje. Kuvanje je umetnost i beskrajna duhovna inspiracija.