Pismo jedne klijentkinje…

Picture of Zvezdana Ljubenković

Zvezdana Ljubenković

Spec. Nutricionizma-dijetetike/kvantni terapeut

“Pišem ovo posle tačno četiri meseca od kada sam krenula sa prvim jelovnikom. Tri meseca sam radila na skidanju suvišnih kilograma, a mesec dana sam u novom telu  Upoznajem se sa sobom iznova; I to ne samo sa ovom novom koja je nastala u procesu kao rezultat, nego preispitujem i onu staru koja je došla u stadium takvog minusa na početku samog procesa. Danas je preobraženje, i dan kada se svi molimo da se sve loše transformiše u ljubav. Zato sam odabrala ovaj dan da opišem svoju transformaciju koja se takodje zove ljubav prema SEBI.


Posle 11 kg manje I redovnih kontrola sa Zvezdanom, mogu da kažem da je sada zapravo sve drugačije. To zaista nije fraza već promena na svim nivoima. Izgubila sam 11kg ,ali dobila mnogo toga pozitivnog. Nekoliko puta sam videla Zvezdanu na tv, ali sam je kontaktirala tek kada sam sama našla njen sajt, I kada sam shvatila da je to zapravo ista ona osoba koja mi je privukla pažnju od ranije ( jos je lepša I vizuelno I energetski nego na tv  ).


Moji rezultati su I vizuelno I u merama nešto što nikada do sada nisam dostigla. Taj cilj, koji je ujedno i moj rekord, nešto što nisam mogla ni da zamislim da ću uspeti , a pogotovu ne za tako kratko vreme. Za mene je tri meseca kratak period I bila sam spremna da mnogo duže radim na svojim rezultatima. Mislila sam da moram da se mučim I da trpim I da ce biti mučno, ali se od prvog dana ispostavilo da ništa od toga neće biti baš tako. Recepti su me oduševljavali iznova I iznova, sve mi je bilo zanimljivo da što pre probam I skuvam. Jedva sam čekala da se fotkam I da uporedim rezultate, i kontrole da vidim kako sam napredovala I šta je niz sledećih zadataka. Sve je bilo pozitivno. Nema grdnje, nema osude, nema blama , nema gledanja niz nos niti ponižavanja. Za mene je to bila neverovatna afmosfera u kojoj ni u snu ne bi verovala da ću se baviti gubljenjem kilaže.


Ono što sam u toku procesa jako često primećivala, jeste da sam sve vreme imala utisak da se menjam, ne samo telesno nego I mentalno I emotivno. Sve vreme sam Zvezdanu doživljavala kao terapeuta. Smatram da je veliki psiholog I da jako dobro ume da proceni osobu, I da “opipa puls”. I to ne samo prema tome šta ko voli ili ne, I šta kome “leži” u sferi ishrane, što je primarna specijalnost, nego sam sigurna da odlićno procenjuje koji su emotivne blokade koje izazivaju gomilanje kilograma. Kroz naše razgovore i njene komentare ja sam lično dosta toga osvestila I mentalno I emotivno, apsolutno tačne uvide u vezi sa mojom životnom pričom. Tako da sa sigurnošću tvrdim da je ishrana koju sam dobijala kroz jelovnike, mene lećila ne samo telesno, nego i emotivno. Zapravo mozda me je upravo I lečilo emotivno, pa su kile same bežale.:D


Naučila sam da slušam svoje telo I sebe, sto sam zaboravila odavno, moram priznati, a ujedno sam kroz ovaj process razbijala blokade koje su mi zaista bile teret. To mogu reći sada iz perspektive ove promenjene . Osećala sam se odlično sve vreme, osveženo i snažno. Toliko mi je prijalo I bilo priorodno sve u vezi sa ovim procesom, da sam se zaista lako navikla, i na ishranu i na fizičku aktivnost, da sam ostala dosledna tome sve vreme spontano. I dalje je tako, po završetku procesa. Moje potrebe su se promenile okrenule potpuno na pozitivno.


Smatram da je to sve upravo zato sto je ceo ovaj program I rad sa Zvezdanom mnogo dublje od gubljenja kilograma. Sve vreme sam se izčudjavala sebi na svim tim novim uvidima iz druge perspektive. I to ne u vezi sa time kako mi se telo menjalo, nego I kako sam reagovala, postupala, bila dosledna.


Kako vreme prolazi sve sam vise oduševljena celom pricom, I ličnim doživljajem sebe, jer je promena sve dublja I trajnija. Moj zaključak je da su nagomilani kilogrami zapravo samo posledica nekih drugih procesa I doživljaja sebe, hrane, zdravlja , navika, (ne)prihvatanja sebe , uverenja o sebi, hrani ili tudje slike o nama itd. Smatram da je jako da važno to sto je Zvezdana integrisala pristup I tom delu našeg bića, podsvesnim programima I blokadama, koje izvlačimo na povrsinu I transformišemo kroz promene navika, odnosa prema zdravlju, telu, I najvažnije odnos prema sebi samom. Tj odnos sa sobom, I učenje pravog prihvatanja I ljubavi prema sebi.


Srećna sam sto sam upoznala Zvezdanu, ali sam još vise zahvalna I njoj I životu na toj prilici, da se kroz ovaj proces približim sebi na neki drugi način, na jedan krajnje prijateljski, nežan, bezbedan način, pun ljubavi, podrške i bodrenja. Sto od strane nje, što od strane sebe same. Zvezdana je za mene duhovnica, terapeutkinja, motivator, trener i divno svetlosno biće koje pravi veliku promenu u poslu koji radi. Ovaj program takodje odiše njenom energijom u potpunosti. Mislim da svako ko je imao ovo iskustvo, imao je šansu da ponese mnogo darova da ih razvija u budućnosti. Održavanje dobrog osećaja sa sobom pre svega.”

O meni

Dobrodošli!

Pripremimo zajedno ukusne i zdrave obroke. Podelite sa nama recepture iz vaše kreativne kuhinje. Kuvanje je umetnost i beskrajna duhovna inspiracija.